Slogan

‘We hebben samen veel bereikt’, concludeerde Andy wijs. Hij vervolgde: ‘Er moet echter nog veel gebeuren. Vaak ploeteren mensen maar door. Hun geest sterft zodra ze op kantoor zijn.’ Andy stopte even en ademde een paar keer diep voordat hij verder ging. ‘Je moet het verhaal vertellen. Over Gung Ho. De drijfveer van de eekhoorn, de werkwijze van de bever en de gave van de gans.’ ‘Dat zal ik doen, Andy, dat beloof ik je.’ Hij keek me aan en zijn glimlach straalde een rust uit die me altijd zal bij blijven. ‘Gung Ho, Vriend.’ ‘Gung Ho, vriend’ antwoordde ik.

Blanchard en Bowles laten ons in dit boek kennis maken met een manager, Peggy Sinclair, de ik-persoon in het boek.

Na een botsing met haar baas krijgt ze de twijfelachtig eer leiding te mogen geven aan een fabriek die worstelt om een faillissement af te wenden en waar de sfeer te snijden is. Twee dagen na haar aankomst krijgt ze te horen dat de resultaten binnen enkele maanden positief moeten zijn. Zo niet dan zal de divisie worden gesloten.

‘Ik was erin gestonken’, zo begint Gung Ho! Ik, Peggy Sinclair, de rijzende ster van het hoofdkantoor. Verblind door het vooruitzicht van mijn eigen fabriek zag ik niet wat de anderen allang hadden gezien. Ik had nog nooit in een lijnfunctie gewerkt, alleen maar staffuncties bekleed. Ik beheerste de theorie wel, maar had die nog nooit in de praktijk gebracht. Ik was niet opgeleid en niet in staat een fabriek te leiden - zelfs niet een goedlopende.

De belangrijkste management wijsheden, verpakt in een luchtig, eenvoudig en boeiend verhaal. Het leest op een vlotte manier weg als een aanstekelijke roman. Een inspirerende parabel dat je in een paar uur uitleest maar waarvan de inhoud lang blijft hangen.

Van dezelfde schrijvers verschenen o.a.: ‘De one minute manager’, ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’ en ‘Maak een fan van uw klant’.